Welkom op Landgoed La Fenella, corona proof voor een onbezorgde vakantie!

Home2022-08-01T06:05:41+02:00

Selecteer een gewenste datum

Check-in:

Check-out:

[string_chosen_admin_search_type]

Number of accommodation:

Volwassenen:

Kinderen:

 

 

Aan het zoeken......

×
Accommodation 1

Accommodation 2

Accommodation 3

Accommodation 4

Accommodation 5

Vul hier je gegevens in

Loading summary...

 

Het totale bedrag, inclusief borg, is  .
Nadat je aanvraag bevestigd is ontvang je van ons een mail met alle details. In deze mail staan ook de gegevens voor de aanbetaling en de procedure voor de verdere afhandeling van je reservering.

Erg leuk dat je bij ons wilt boeken en we zien je/jullie graag verschijnen op ons fraaie landgoed in het prachtige Le Marche.

There are no active payment gateways. Please activate at least one payment gateway in HBook settings (HBook > Payment).

Druk bezig......... Moment.......

Nog maar 1 stap en je aanvraag wordt verstuurd. Klik hieronder op de button en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

 

Een ontspannen vakantie op een magische plek in Italië

Een magische plek die je raakt. Dat vertellen onze gasten en streekgenoten over La Fenella: de antieke watermolen en het bijbehorende landgoed.
Ze staat in een oorspronkelijke vallei aan de rand van het natuurpark Gola della Rossa in Le Marche. Landgoed La Fenella is gemakkelijk bereikbaar. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen tegen relatief lage prijzen op Ancona, Bologna, Rome of Perugia.

Een Italiaanse
droom
midden
in de
natuur

Een Italiaanse droomplek voor 16 gasten

Wij zijn René, Jeannette en zoon Floris, een ondernemend gezin met een passie voor Italië en in het bijzonder het authentieke en ongerepte Le Marche.
La Fenella is het ideale decor voor ons Italiaanse avontuur. Eigenlijk begon het al bij de geboorte van René, direct werd hij op vakanties meegenomen naar Italië. Het werd al snel zijn tweede thuisland. In 2010 besloten we actief in Italië te gaan zoeken om ons wonen en werken anders vorm te geven. Dit ook met een knipoog naar de serie ‘Ik vertrek’, waar wij altijd met veel plezier naar kijken.
We hebben zeker 100 huizen bekeken en één pand raakte ons in het bijzonder: een antieke watermolen met fundamenten uit het jaar 1000, sterk verwilderd en begroeid. Je kon er bijna niet binnen komen: ze stond al tien jaar leeg . Eenmaal binnen werden wij als vanzelf betoverd. Met alle noodzakelijke verbouwingen was het landgoed van 13 hectare en de molen helaas fors boven budget. De jaren daarna bleven we zoeken, maar werden niet meer zo geraakt. In mei 2013 kwam de molen weer in beeld, sterk in aanschafprijs verlaagd. We hebben de knoop doorgehakt en haar in juli gekocht. Dit hebben we groots gevierd met de drie omliggende dorpen en onze goede vrienden.
René heeft de afgelopen jaren fulltime aan de molen en het landgoed gewerkt. Bijgestaan door onze aannemer Arturo, vakmensen uit de streek en natuurlijk onze drie nieuwsgierige Maremanno honden. Zoon Floris gaat in Italië naar school en is een halve Italiaan aan het worden. Jeannette wordt nog regelmatig in Nederland gevraagd voor opdrachten. Zij verdeelt haar tijd tussen Italië en Nederland.

Landgoed in Italië

We hebben hart en ziel gelegd in de restauratie van de molen, haar grotten en het naastgelegen huis van de molenaar. De watermolen is volledig gerenoveerd. Naast ons eigen verblijf hebben we daar twee ruime gasten-appartementen gerealiseerd. Robuust en stoer worden gecombineerd met moderne materialen. Het resultaat is een ‘boho chic en sobere’ inrichting. Het naastgelegen huis van de molenaar (il casale) hebben we van ruïne omgetoverd naar een prachtig vakantieverblijf.

In 2015 heeft La Fenella haar deuren geopend voor de eerste gasten. Wat waren ze onder de indruk van deze unieke plek. En dan die rust, direct als je aankomt voel je de ontspanning al komen. La Fenella betovert beslist!

Onze Italiaanse droom met ruim natuurzwembad, speelmogelijkheden en vele terrassen biedt nu plek voor (maximaal) zestien gasten. Ze is voor ons de duurzaam onweerstaanbare plek, waar wij het verschil kunnen maken naar elkaar en anderen.

Een Italiaanse
droomplek
voor
16 gasten

Een Italiaanse droomplek voor 16 gasten

Wij zijn René, Jeannette en zoon Floris, een ondernemend gezin met een passie voor Italië en in het bijzonder het authentieke en ongerepte Le Marche.
La Fenella is het ideale decor voor ons Italiaanse avontuur. Eigenlijk begon het al bij de geboorte van René, direct werd hij op vakanties meegenomen naar Italië. Het werd al snel zijn tweede thuisland. In 2010 besloten we actief in Italië te gaan zoeken om ons wonen en werken anders vorm te geven. Dit ook met een knipoog naar de serie ‘Ik vertrek’, waar wij altijd met veel plezier naar kijken.
We hebben zeker 100 huizen bekeken en één pand raakte ons in het bijzonder: een antieke watermolen met fundamenten uit het jaar 1000, sterk verwilderd en begroeid. Je kon er bijna niet binnen komen: ze stond al tien jaar leeg . Eenmaal binnen werden wij als vanzelf betoverd. Met alle noodzakelijke verbouwingen was het landgoed van 13 hectare en de molen helaas fors boven budget. De jaren daarna bleven we zoeken, maar werden niet meer zo geraakt. In mei 2013 kwam de molen weer in beeld, sterk in aanschafprijs verlaagd. We hebben de knoop doorgehaakt en in juli haar gekocht. Dit hebben we groots gevierd met de drie omliggende dorpen en onze goede vrienden.
René heeft de afgelopen jaren fulltime aan de molen en het landgoed gewerkt. Bijgestaan door onze aannemer Arturo, vakmensen uit de streek en natuurlijk onze nieuwsgierige honden. Zoon Floris gaat in Italië naar school en is een halve Italiaan aan het worden. Jeannette wordt nog regelmatig in Nederland gevraagd voor opdrachten, zij verdeeld haar tijd tussen Italië en Nederland.
We hebben hart en ziel gelegd in de restauratie van de molen, haar grotten en het naastgelegen huis van de molenaar. De watermolen is volledig gerenoveerd. Naast ons eigen verblijf hebben we daar twee ruime appartementen voor de verhuur gerealiseerd. Robuust en stoer worden gecombineerd met moderne materialen. Het naastgelegen huis van de molenaar hebben we van ruïne omgetoverd naar een prachtig vakantieverblijf.
In 2015 heeft La Fenella haar deuren geopend voor de eerste gasten. Wat waren ze onder de indruk van deze unieke plek. En dan die rust, direct als je aankomt voel je de ontspanning al komen. La Fenella betovert beslist!
Onze Italiaanse droomplek met zwembad, speelmogelijkheden en vele terrassen biedt nu plek voor zestien gasten. Ze is voor ons de inspirerende plek, waar wij het verschil kunnen maken naar elkaar en anderen.

Overzicht

Vakantiehuis

Ons landgoed beschikt over vier woningen / appartementen. Drie hiervan zijn voor onze gasten:

– In de watermolen zijn twee gasten-appartementen gebouwd. Op de eerste etage bevindt zich het appartement Costa Conero en op de tweede etage Grotte di Frasassi. Beide appartementen hebben we recentelijk gerenoveerd. Zowel binnen als buiten is alles ruim opgezet en ieder appartement heeft een eigen terras, zodat je de echte rust en ruimte kan ervaren. Het appartement Grotte die Frasassi heeft buiten het appartement in één van de cantina’s – onder de molen – een zeer grote woonkeuken met aanpalend een eigen terras.

-Il casale: dit is het huis naast de watermolen en hier woonden vroeger de boer en de molenaar. Dit huis was volledig vervallen en verwoest en hier hebben we na jaren verbouwing en volledige restauratie een prachtig derde gastenwoning gemaakt. Dit wordt vanaf zomer 2020 verhuurd.

Wij wonen zelf op de begane grond van de watermolen en hebben een eigen ingang en eigen terras. Desgewenst zijn we beschikbaar voor tips en hulp.

Appartementen

Costa Conero is een erg groot en licht appartement met hoge balkenplafonds. Ze blijft onze gasten steeds positief verrassen. We hebben haar vernoemd naar de Riviera del Conero: de prachtige Adriatische kust van Le Marche met haar blauwe/groene zee en bijzondere lichtinval. Ze is met haar 165m2 ruim opgezet en geschikt voor zes of acht personen.

Grotte di Frasassi is het romantische balken-appartement onder de kap van de molen. Ze beschikt over de uitpandige grotkeuken met een professioneel en modern uitgeruste keuken en groot terras: een ‘must’ voor amateurkoks en kookliefhebbers.Met haar totale ruimte (inclusief de keuken) van 130m2 is ze geschikt voor vier personen.

Il casale Gola della Rossa is het oorspronkelijke huis van de molenaar. Hier liggen vele jaren gepassioneerd werken in. En het resultaat mag er zijn: deze ruïne is omgetoverd tot een eigentijds vakantieverblijf met behoud van oorspronkelijke bouwstijl. Ze heeft een oppervlakte van 110m2 en is geschikt voor 4 personen.

Arrangementen

Arrangementen

Met veel plezier en vanuit ons hart hebben we mooie arrangementen samengesteld. Zo hebben we voor de culinaire genieter bijvoorbeeld een prachtig truffelarrangement. Wil je vooral ontspannen en relaxen? Kies dan het La Dolce Vita-arrangement. Al met al genoeg te doen en te ontdekken.

Er even lekker tussenuit

Met veel plezier en vanuit ons hart hebben we mooie arrangementen samengesteld. Zo hebben we voor de culinaire genieter een prachtig truffel arrangement samengesteld. Wil je vooral ontspannen en relaxen? Kom dan relaxen bij La Fenella en kies het La Dolce Vita arrangement. Al met al genoeg te doen en te ontdekken. Heb je een speciale wens? Laat ons dat dan weten.

Er even lekker tussenuit

We ontvangen je graag voor een volledig verzorgd programma op landgoed La Fenella. Vier prachtige dagen gevuld met la dolce vita belevenissen. Oprechte gastvrijheid en culinaire hoogtepunten in authentieke restaurants waar ‘nonna’ de scepter zwaait. En niet te vergeten zelf aan de slag in de kookworkshop van maestra Francesca. Benvenuto!

Liefhebbers van la dolce vita en de truffel opgelet! In de maand oktober organiseren we het truffelverwenweekend. Op truffeljacht met hunter Davide en zijn hond Luna. Genieten van de mooiste Le Marche wijnen bij bijzondere wijnhuizen. En ’s avonds bereidt La Fenella chef-kok Giuseppe met de gevonden truffels een culinair vier gangen diner. Benvenuto!

Italianen begrijpen als geen ander de kunst van la bella figura. Bij dit arrangement gaat het om ‘relax, grow & shine’. In de prachtige omgeving van la Fenella ontdek je hoe je het beste uit jezelf kan halen. De imagocoach geeft deskundig stijladvies en samen gaan jullie inspiratie opdoen in de beroemde outletstores. Terug op La Fenella streelt chef-kok Giuseppe de zintuigen met culinaire belevenissen. Benvenuto!

Selecteer een gewenste datum

Check-in:

Check-out:

[string_chosen_admin_search_type]

Number of accommodation:

Volwassenen:

Kinderen:

 

 

Aan het zoeken......

×
Accommodation 1

Accommodation 2

Accommodation 3

Accommodation 4

Accommodation 5

Vul hier je gegevens in

Loading summary...

 

Het totale bedrag, inclusief borg, is  .
Nadat je aanvraag bevestigd is ontvang je van ons een mail met alle details. In deze mail staan ook de gegevens voor de aanbetaling en de procedure voor de verdere afhandeling van je reservering.

Erg leuk dat je bij ons wilt boeken en we zien je/jullie graag verschijnen op ons fraaie landgoed in het prachtige Le Marche.

There are no active payment gateways. Please activate at least one payment gateway in HBook settings (HBook > Payment).

Druk bezig......... Moment.......

Nog maar 1 stap en je aanvraag wordt verstuurd. Klik hieronder op de button en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

 

Blog

1807, 2022

De grote verbouwing – Steen voor steen

By |juli 18th, 2022|Categories: Nieuws|0 Comments

De verbouwing van de watermolen en haar bijgebouwen is ondertussen voor een groot deel voltooid. Het grootste deel hebben we vanuit totale verwildering kunnen redden en gerestaureerd. In sommige gevallen letterlijk ‘steen voor steen’. Tijd voor een terugblik! [...]

410, 2021

Nederlandse chef kookt onder Italiaanse sterren

By |oktober 4th, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Voor de culinaire liefhebbers Drie keer is scheepsrecht en dat geldt zeker voor de culinaire liefhebbers die ruim anderhalf jaar hebben gewacht op de culinaire verwen – en wijnweek. Corona maatregelen zorgden drie keer [...]

Ga naar de bovenkant