Inspiratie in le Marche

Actief in Le Marche

Duurzaam en kleinschalig

Wij houden van panden met een uniek karakter, waar je als vanzelf onder de indruk raakt. Die je mag koesteren, restaureren en behouden voor het nageslacht. En die je in ruil daarvoor een rijk gevoel geven omdat jij onderdeel mag uitmaken van hun lange historie’.

Landgoed La Fenella ligt in een weelderige vallei in het natuurpark Gola della Rossa & Frasassi. Hier vind je nog ongerepte en oorspronkelijke flora en fauna. De watermolen en haar gebouwen zijn historisch erfgoed met de daarbij behorende verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan. Wij hebben ervoor gekozen om duurzaam en comfortabel leven op het landgoed bij elkaar te brengen. Waar mogelijk willen we positieve impact hebben op het milieu en de lokale samenleving. Alleen het terrein rondom de molen is gecultiveerd met beplanting en terrassen. De rest van de 13 hectare hebben we ongerept gelaten. Bij de restauratie van de panden is zoveel mogelijk hergebruik gemaakt van oorspronkelijke, duurzame regionale materialen. De mensen met wie we werken, komen uit de lokale gemeenschappen zodat we samen het verschil kunnen maken.

Omdat de zon veel en vaak schijnt, maken we gebruik van zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit en sanitair warm water. Alle afval wordt gescheiden ingezameld en verwerkt en we werken met organische reinigingsmiddelen. De was wordt fris in de buitenlucht gedroogd.

Een mooi staaltje van duurzaamheid is het natuurzwembad / zwemvijver, die we in 2018 hebben ontworpen en aangelegd. Het geheel bestaat uit een zwemgedeelte van12x6m met aangrenzend een plantenfilter van 12x2m. De vijver is gevuld met water uit de beek die over het landgoed stroomt. Door middel van een krachtige pomp circuleert het water tussen het zwemgedeelte en het plantenfilter en vindt permanente filtering plaats. Meerdere keren per week wordt de waterkwaliteit gemeten en gecontroleerd op de juiste samenstelling. Zonodig kan een extra bio filter en een Uv-licht filter ingeschakeld worden. In tegenstelling tot het in zwembaden gebruikelijke chloorwater is het water in de zwemvijver zacht, fris en een weldaad voor je huid. In de avond gaat de onderwaterverlichting aan en is het grote pret voor jong en oud. Om het gevoel compleet te maken, hebben we om het zwembad naast terrassen en diverse zitjes onder andere jonge fruit – en olijfbomen geplant. De overvloedig aanwezige lavendel en rozemarijn verspreiden niet alleen voor de mensen een heerlijke geur; talrijke vlinders behoren ook tot de frequente bezoekers.

Naast het zwembad zijn er speel – en ontdekkingsmogelijkheden voor jong en oud: dammen bouwen in de beek, op zoek naar de ruïne in het bos, voetballen op het veld, een potje tafeltennis, een vuurtje bouwen en worstjes roosteren. Of wat denk je van een pastaworkshop met maestra Francesca? Italiaans leren koken en daarna het heerlijk opeten. En wil je erop uit? In de buurt zijn er uitjes zoals paardrijden, strand, hiken en mountainbiken.
(sociale) honden zijn ook van harte welkom op La Fenella en genieten van alle ruimte. Ze worden vrijwel direct opgenomen in de La Fenella roedel, aangevoerd door de drie geadopteerde Maremanno honden signor Pluis, Stella en nieuwste aanwinst Mia (10 maanden oud, afkomstig uit een asiel uit Puglia).

Benvenuto a duurzaam Fenella!

Onbezorgd genieten van la dolce vita tijdens Corona

eMagazine van La Fenella

Hotspots in de buurt