Actief in Le Marche

Actief in Le Marche

Landgoed La Fenella ligt op een prachtige plek in een oorspronkelijke vallei en wordt omgeven door weelderige, ongerepte natuur. Aan de rand van het regionale natuurpark Gola della Rossa waar de uitlopers van de Apennijnen zich vertakken. Gola della Rossa is het grootste beschermde natuurpark in Le Marche en biedt veel mogelijkheden voor de sportieve gasten en natuurliefhebbers. Voor wandelaars (en hikers) zijn er 35 gemarkeerde routes die 170km beslaan. Liever mountainbiken? Ook dat kan. Wel eens gedacht aan paardrijden in combinatie met een picknick? Twee rivieren doorkruisen het natuurpark en zijn uitermate geschikt voor kanoën en raften. Last but not least in het natuurpark bevinden zich de beroemde grotten van Frasassi: naast grot-excursies zijn er ook speleologische, geologische tochten en faciliteiten voor bergsport.

La Fenella zelf is circa 13h groot met heuvels, grasvelden en een groot avontuurlijk bos. Om de molen en haar gebouwen staan fruitbomen, bloemen en heerlijk ruikende kruiden. In de herfst groeit er de witte truffel.

Rondom de molen hebben we verschillende ruime terrassen gemaakt: ieder met een eigen karakter voor rust en privacy. Zo zijn er ligstoelen en zithoekjes om lekker te relaxen, maar ook de lange grote eettafels om tijdens lunch en diner optimaal van la dolce vita te genieten.

La Fenella heeft veel speel – en ontdekkingsmogelijkheden voor kinderen.
Zo is er een groot zwembad (12×6) met water afkomstig van eigen bron (op natuurlijke wijze gefilterd door planten). Wat is dit heerlijk water om in te plonzen en te spelen. Een speelveld om te voetballen, met de honden te spelen, op de trampoline kunstjes te doen of zomaar een wedstrijdje tafeltennis. De grotere/oudere kids kunnen op avontuur in het bos om een expeditie te doen naar nog on-ontdekte plekken. Bijna alles kan, de ruimte is er voor.

Ook voor honden is het een paradijs waar ze vrij rond kunnen lopen en samen met de Fenella roedel op ontdekkingstochten kunnen gaan.

Wil je je terugtrekken voor stilte, reflectie en een goed boek? Ook dat kan! In het bos en bij de beek hebben we bijzondere stilteplekken gecreëerd.

Overdag kan je heerlijk genieten van de rust, de natuur en nabij gelegen middeleeuwse dorpjes. En in de avond onder het genot van een wijntje bij het kampvuur van de sterrenhemel genieten. Met op de achtergrond een uil en soms een magische voorstelling van de vuurvliegjes.

La Fenella een Italiaanse droom middenin de natuur!

Gratis eMagazine van La Fenela

Hotspots in de buurt